​Americanul Ryan Lochte, sextuplul campion olimpic la înot şi suspendat până în iulie 2019 pentru încălcarea regulamentului antidoping, urmează un tratament pentru consum de alcool, a anunţat avocatul acestuia, citat de AFP, conformAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jeff Ostrow a precizat pentru site-ul TMZ, specializat în informaţii despre celebrităţi, că Lochte urmează un tratament şi speră, în acelaşi timp, să poată participa la a cincea sa Olimpiadă, la Tokyo 2020.

"Ryan ştie că este indispensabil să învingă această boală pentru a evita să ia decizii proaste pe viitor, pentru a deveni cel mai bun soţ şi tată posibil şi pentru a-şi atinge obiectivul, acela de a se califica la a cincea sa Olimpiadă la Tokyo în 2020", a declarat avocatul.

Ryan Lochte, în vârstă de 34 ani, de 16 ori campion mondial la înot, a cucerit în total 12 medalii olimpice.

Decizia sa de a urma o cură de dezintoxicare a fost luată după un incident petrecut la un hotel din California, unde poliţia a intervenit după ce sportivul a încercat să intre prin efracţie în propria sa cameră. 24 de ore mai târziu, el a fost implicat într-un accident de maşină la Gainesville (Florida), fiind amendat pentru "conducere imprudentă".

Înotătorul american a fost suspendat 10 luni în 2016 pentru implicarea sa într-o afacere de agresiune inventată cu ocazia JO de la Rio, după o noapte stropită cu alcool din abundenţă.

Lochte ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 14 luni de suspendare, până în iulie 2019, aplicată de agenţia americană antidoping pentru violarea regulamentului, după ce şi-a făcut o perfuzie intravenoasă.