Usain Bolt continua cursa pentru a doua medalie de aur la Rio si al optulea titlu olimpic din cariera sa, dupa ce a obtinut calificarea in finala probei de 200 metri, cu cel mai bun timp. Duelul dintre Usain Bolt si Justin Gatlin, medaliat cu argint la 100 metri, nu va mai avea loc, dupa ce americanul a ratat calificarea in ultimul act.

Usain Bolt si Andre de GrasseFoto: Google/ JO

Usain Bolt a castigat seria sa semifinala in 19.78 secunde, fiind urmat de canadianul Andre de Grasse, care a stabilit un nou record national, cu timpul de 19.80 secunde.

Usain Bolt si Andre de Grasse s-au amuzat pe finalul cursei: "I-am spus lui Andre: de ce alergi asa de repede, nu este decat o semifinala... Maine va fi o super-cursa", a spus Bolt, conform Digi Sport.

Americanul Justin Gatlin a fost al treilea in ultima semifinala, cu 20.13 secunde, si a ratat de putin prezenta in finala. Nici jamaicanul Yohan Blake, medaliat cu argint la Londra, nu a trecut de semifinale (20.37).

"Am simtit o durere la glezna dreapta, la care am suferit o luxatie in 2015. Aceasta leziune m-a urmarit tot sezonul, iar in aceasta seara nu am fost capabil sa fortez la maximum", a declarat Gatlin, conform Digi Sport.

Finala probei de 200 de metri este programata vineri, la 04.30. Obiectivul lui Bolt este sa doboare recordul de 19.19 secunde in aceasta cursa, chiar sa coboare sub 19 secunde.

Usain Bolt a castigat, luni dimineata, al treilea sau titlu olimpic in proba "regina" a atletismului, cea de 100 de metri.