Editia a 41-a a turneului international de box ''Centura de Aur'' incepe miercuri la Iasi, cu participarea a 80 de pugilisti din 13 tari, potrivit Agerpres.

La competitia organizata de presedintele Federatiei Romane de Box, Vasile Citea, vor participa sportivi cunoscuti precum englezii Mohammad Ali (campion european la cat. 52 kg), Anthony Fowler (cat. 75 kg), olandezul Peter Mullenberg (cat. 81 kg), alaturi de pugilisti din Tara Galilor, Ucraina, Italia, Tunisia, Croatia, Coreea de Sud, Azerbaidjan, Germania, Serbia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania.

''Main event-ul'' turneului se anunta a fi duelul dintre Mihai Nistor, campionul mondial AIBA Pro Boxing, singurul boxer roman calificat la JO 2016, si croatul Filip Hrgovic, campionul mondial World Series Boxing si campionul european en titre.

Hrgovic vine din cantonamentul fratilor Kliciko, unde a fost partener de sparring pentru fostul campion mondial al greilor (Vladimir). Prima confruntare dintre croat si Nistor s-a consumat anul trecut, la Sofia, la Campionatele Europene, unde Hrgovic s-a impus cu 2-1.

''Acest meci ar putea fi finala Jocurilor Olimpice. Eu sunt pregatit pentru aceasta confruntare cu colosul croat. Va vedea ce inseamna sa boxeze cu Nistor'', a spus supergreul Mihai Nistor, citat de site-ul Federatiei Romane de Box.

''Nu imi e frica de Nistor. Este un boxer care impune respect, unul dintre cei mai duri supergrei din lume. Sunt pregatit insa pentru el'', a afirmat, la randul sau, Hrgovic.

Gala finala a turneului Centura de Aur va avea loc sambata 9 iulie.