Bucuresteanca Ebru Bolat a castigat medalia de aur si titlul de campion la fete, in Cadrul Campionatului European de Yachting la Clasa Optimist, informeaza Agerpres.

Ebru Bolat, in varsta de 14 ani, legitimata la Asociatia Yacht Club Regal Roman (YCRR), campioana balcanica in 2013 la Clasa Optimist, a reusit sambata, in Irlanda, cea mai mare performanta din istoria yachtingului romanesc, adjudecandu-si titlul continental la Clasa Optimist, dupa ce in primavara acestui an a iesit campioana europeana la Clasa Zoom8, in cadrul competitiei organizata la Constanta.

Pe locul 2 s-a situat spaniola Iset Segura, iar pe 3, elvetianca Martina Muller.

In urma cu doi ani, la Campionatul European al Clasei Optimist, Ebru Bolat s-a clasat pe locul 99, din 105 participanti si dupa o asidua pregatire in Slovenia, in 2013, la Campionatul European din Ungaria, a urcat pe locul 10.

Organizata de Royal St.George Yacht Club si Asociatia Internationala a Clasei Optimist, in golful Dublin, editia 2014 a Campionatului European de Yachting la Clasa Optimist, in perioada 12-20 iulie, in regim de competitie open, a aliniat 254 sportivi (153 de baieti si 101 fete) din 33 tari europene si alte 11 extracomunitare. Competitia s-a desfasurat in conditiile specifice de vant, valuri si ceata, pentru Marea Irlandei.

Optimist este cea mai populara clasa din yachting, cu peste 150.000 de barci inregistrate in toata lumea.