Sandra Izbasa a anuntat ca se retrage din activitate la finalul Campionatelor Mondiale de gimnastica de la Anvers. Cu toate acestea, sportiva a precizat ca ar vrea sa participe la JO de vara din 2016. "Mi-as dori sa ajung la Rio. Depinde de conditia fizica si de mai multi factori", a precizat Izbasa.

Sandra Izbasa Foto: Hotnews

"Nu este ultimul concurs. Nu am vrut sa plec cu un astfel de gand, ca va fi ultimul concurs. Pe viitor, daca voi vrea sa intru in sala, cu mare drag, daca ma simt in forte, o voi face cu drag, nu vreau sa spun stop, pentru ca este greu. Gimnastica m-a format" - Sandra Izbasa, intr-o interventie la Digisport.

"Spun Jocurile Olimpice si mi-as dori, bineinteles, sa ajung la Rio, daca nu in calitate de sportiv, in calitate de spectator si tot m-as bucura din suflet. Depinde de conditia fizica, psihica, sanatate pentru ca, pana la urma, asta conteaza cel mai mult, sunt mai multi factori care se imbina sa ajungi acolo", a completat dubla campioana olimpica de la Londra si Beijing.

In varsta de 23 de ani, Izbasa nu a castigat nicio medalie la CM de la Anvers.

Sandra Izbasa a castigat, printre altele, doua medalii de aur la Jocurile Olimpice (2008, 2012), argintul la CM (Aarhus 2006) si sapte medalii de aur la CE.