Meciul dintre Lucian Bute si Carl Froch ar putea fi amanat, informeaza boxinginsider.com. Bute are o infectie la picior, iar medicii sportivului roman au dubii in legatura cu posibilitatea desfasurarii partidei in data de 26 mai, asa cum era prevazut.

Carl Froch vs Lucian Bute Foto: cobraboxing.com

Bute, care se pregateste in Florida pentru meciul cu Froch, are o infectie la picior, aceasta extinzandu-se pana aproape de genunchi. Campionul roman a fost dus la spital, iar medicii americani au lansat ideea conform careia partida ar putea fi amanata.

"Lucian se afla sub tratament cu antibiotice. A fost la doctor si astazi (n.r. - luni), iar miercuri se va lua o decizie. Nu este nici bine, dar nici rau, insa ultima decizie in privinta disputarii meciului la data programata initial se va lua atunci. In cazul in care avizul medicilor va fi negativ, fiind o chestiune medicala, meciul se poate amana intre doua si patru saptamani"- Rudel Obreja, presedintele FRB, pentru Mediafax.

Lucian Bute

30-0-0, 24 KO

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).

Nascut pe 2 iulie 1977 la Nottingham, Carl Froch a bifat 30 de partide la profesionisti, inregistrand 28 de victorii si doua infrangeri. La sfarsitul lui 2011, Froch a fost invins de Andre Ward in finala turneului "SuperSix". Carl are 34 de ani si 1,85 metri.

Meciul dintre Froch si Bute va avea loc in "Capital FM Arena" din Nottingham, in ziua de 26 mai 2012. Lucian isi va pune pentru a zecea oara in joc centura IBF.