Andy Murray s-a calificat in finala de la Australian Open, scotianul trecand in patru seturi, scor 4-6, 7-6(2), 6-1, 7-6(2) de David Ferrer. Scotianul a pierdut primul set, dar a avut puterea sa revina si sa-l invinga pe "calaul" lui Nadal din sferturi. In marea finala, Murray (favorit numarul 5) il va intalni pe Novak Djokovic (3).

Andy Murray Foto: Reuters

Echilibrul a fost cel care a dominat debutul partidei dintre Andy si David, cei doi jucatori fiind destul de puternici la serviciu. Ibericul a fost usor neinspirat la retur, iar primul break s-a consemnat la scorul de 3-3, atunci cand Andy a castigat contra serviciului. Simtind ca lucrurile pot scapa de sub control, Ferrer a devenit mult mai agresiv, iar rebreak-ul a fost doar o formalitate. Murray nu este ajutat deloc de primul serviciu, iar David incheie setul cu un break (6-4 pentru Ferrer).

Setul doi a inceput cu un break al lui Andy, insistenta jucatorului scotian fiind pe deplin rasplatita. Dar, la fel ca in primul set, spaniolul se concentreaza exemplar si reuseste rebreak-ul. La 5-4 in favoarea sa, Ferrer a avut o minge de set, dar Andy s-a aparat cu un serviciu deosebit de puternic. Pana la urma soarta s-a schimbat, iar Andy a bifat break-ul pentru a conduce cu 6-5 pe tabela. Apasat de o presiune fantastica, scotianul nu si-a putut face serviciul, iar setul a fost impins in tie-break. David a fost total neinspirat insa in urmatoarele minute, iar Andy s-a impus cu 7-2.

Setul al treilea a fost la discretia lui Murray, scotianul reusind sa aiba raspuns pentru atacurile lui Ferrer. Andy a servit bine, a fost pe tot terenul, a venit des la fileu si s-a impus cu un categoric 6-1. Spaniolul a fost tradat chiar si de lovitura de dreapta, una dintre preferatele sale.

Murray detine initiativa si in al patrulea set, favoritul numarul cinci conducand cu 2-0. In mod surprinzator, ibericul are puterea sa revina, iar dupa un break la zero, David egaleaza la doi. Echilibrul se instaleaza din nou, iar tabela arata, pe rand, 5-5 si 6-6. In tie-break, Ferrer a incercat din rasputeri sa schimbe soarta partidei, dar Murray a fost stapan pe situatie (7-2).

In urma victoriei de vineri, Andy Murray s-a calificat pentru a doua oara consecutiv in finala de la Australian Open.