Simona Halep va fi a doua reprezentanta a Romaniei in turul al treilea al turneului de Mare Slem Australian Open, alaturi de Monica Niculescu, tanara sportiva de 19 ani reusind o performanta extraordinara. Halep a eliminat-o, joi, pe a 24-a favorita a competitiei de la Melbourne, rusoaica Alisa Kleybanova, in minim de seturi, scor 6-4, 7-6(2). Sorana Cirstea s-a oprit in runda a doua, fiind invinsa de israelianca Shahar Peer, scor 6-3, 6-2.​

Simona Halep, in turul trei la Australian OpenFoto: Reuters

Aflata la prima participare pe tabloul principal de la Australian Open, Simona Halep a inregistrat cea mai mare performanta din cariera intr-un turneu de Mare Slem, calificandu-se joi in saisprezecimile de la Australian Open. Cu un joc solid, Halep (numarul 77 WTA) a profitat de cele 46 de greseli nefortate ale Alisei Kleybanova si a invins-o pe rusoaica, cap de serie numarul 24, scor 6-4, 7-6(2), aceasta fiind si prima victorie a romancei in fata unei jucatoare din Top 30 WTA.

In turul al treilea, Halep va avea o misiune mult mai grea in fata polonezei Agnieszka Radwanska, cap de serie numarul 12, care in turul al doilea a eliminat-o in doua seturi pe croata Petra Martic, scor 6-3, 6-4.

Sorana Cirstea a ratat calificarea in turul al treilea fiind invinsa de israelianca Shahar Peer. Desi a avut sapte sanse de break de-a lungul meciului, romanca nu a reusit sa transforme nicio minge, pierzand in cele din urma in doua seturi, scor 3-6, 2-6.

Romania va avea astfel doua reprezentante in turul al treilea de la Australian Open, dupa ce miercuri Monica Niculescu a invins-o pe bulgaroaica Pironkova. In runda urmatoare Niculescu o va intalni pe campioana en-titre de la Roland Garros, italianca Francesca Schiavone.

Participanta si in competitia de dublu, a facut pereche cu belgianca Yanina Wickmayer la dublu, fiind insa eliminate in primul tur de cuplul Liga Dekmeijere (Letonia)/ Ayumi Morita (Japonia), scor 6-4, 6-3. Ioana Raluca Olaru si cehoaica Zuzana Ondraskova au ratat si ele accederea in runda urmatoare, fiind invinse in minim de seturi de perechea Olga Govortsova (Belarus)/ Alla Kudryavtseva (Rusia), scor 6-1, 6-2.

Monica Niculescu si chinezoaica Zi Yan, favorite numarul 10, s-au calificat in turul al doilea, invingandu-le cu un dublu 6-2 pe polonezele Klaudia Jans/ Alicja Rosolska. Alexandra Dulgheru si Magdalena Rybarikova (Slovacia) au obtinut calificarea in turul secund pe Vania King (SUA)/ Arantxa Parra Santonja (Spania), scor 4-6, 6-2, 7-6(6).

Perechea Horia Tecau (Romania)/ Robert Lindstedt (Suedia), cap de serie numarul 11, s-a oprit in primul tur al competitiei de dublu, abandonand in fata australienilor Colin Ebelthite/ Adam Feeney. Desi conducea cu 6-4, 0-1, dublul romano-suedez a fost nevoit sa paraseasca turneul, din cauza accidentarii lui Lindstedt.