Tomas Berdych a obtinut prima victorie de la Turneul Campionilor, favoritul numarul 5 trecand, dupa doua seturi disputate, de Andy Roddick (a fost 7-5, 6-3 pentru ceh). Americanul a pierdut de trei ori pe propriul serviciu, iar in multe momente a fost mult prea nervos.

Berdych, invingator contra lui Roddick Foto: Reuters

Andy Roddick si Tomas Berdych au profitat din plin de avantajul serviciului, cei doi jucatori mergand cap la cap pana la scorul de 5-4. A fost prima sansa pentru realizarea unui break, dar cehul a revenit de la 15-40 si a egalat situatia pe tabela. Inevitabilul s-a produs totusi la 5-5, atunci cand Berdych a castigat pe serviciul americanului. A fost momentul care a decis primul set, Tomas castigand cu 7-5 dupa 48 de minute.

Echilibrul s-a mentinut si in debutul setului secund, dar game-ul cu numarul cinci a adus primul break - Berdych s-a impus pe serviciul unui Roddick mult prea nervos. Tomas a castigat tot pe propriul serviciu, iar partida a incheiat-o dupa inca un break - a fost 6-3.

Berdych a bifat, pana in acest moment, o victorie si o infrangere, in timp ce Roddick a fost invins in ambele dispute de la Turneul Campionilor.

Statistica partidei Berdych - Roddick:

Asi: 6-9

Duble greseli: 3-2

Primul serviciu: 53%-63%

Puncte castigate cu primul serviciu: 90%-68%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 58%-59%

Puncte de break salvate: 2/2 (100%) - 1/4 (25%)

Puncte castigatoare: 62/114 (54%) - 52/114 (46%).