Victor Hanescu a fost amendat cu 15.000 de dolari pentru incidentele de sambata de la Wimbledon. Potrivit oficialilor turneului, tenismenul roman a primit o penalitate de 7.500 de dolari pentru "comportamentul nesportiv" si inca 7.500 de dolari amenda pentru "lipsa de combatitivate" in meciul cu Daniel Brands.

Victor HanescuFoto: Agerpres

"Victor Hanescu a fost amendat cu 7.500 de dolari americani pentru comportament nesportiv si cu inca 7.500 de dolari americani pentru ca nu a facut totul pentru a incheia meciul. Niciun comentariu nu va mai fi facut de arbitrul principal sau de catre arbitrul de scaun", a declarat Andrew Jarett, supervizor de Grand Slam, potrivit AP.

Amenda va fi dedusa din premiul in bani de 46.780 dolari primit de Hanescu pentru participarea in turul al treilea de la Wimbledon. Victor are un termen de zece zile in care poate face apel la aceasta decizie.

Cei patru spectatori arestati sambata, unul in varsta de 29 de ani si ceilalti de 30 de ani, au fost interogati sambata dimineata, dupa care au fost eliberati pe cautiune pana in 16 august. Desi se crede ca cei patru au legatura cu incidentul in care a fost implicat sportivul roman, oficialii de la Wimbledon neaga acest lucru.

Victor Hanescu a abandonat in setul decisiv meciul din turul al treilea de la Wimbledon de vineri seara, dupa ce romanul a injurat si scuipat cativa suporteri ce il deranjau.

Victor Hanescu a ratat patru mingi de meci in fata lui Brands, germanul reusind sa intoarca partida, prelungind-o pana in setul decisiv. Politia britanica investigheaza pariurile care au fost inregistrate in timpul acestui meci pentru a verifica orice neregula. Potrivit Marca, o asemenea situatie ciudata in cursul unui joc nu a mai fost inregistrata din 2007 de la Sopot, cand Nikolai Davydenko a abandonat in fata argentinianului Martin Vassallo Arguello.