Ivan Ljubicic a furnizat marea surpriza a turneului de la Indian Wells, croatul eliminandu-l in semifinale pe Rafael Nadal. Ibericul a castigat la pas primul set, scor 6-3, dar Ljubicic a revenit in special gratie unui serviciu impecabil si s-a impus cu 6-4 si 7-6 (1) in urmatoarele doua seturi. In finala, Ivan va da piept cu Andy Roddick, americanul castigand disputa cu Robin Soderling (scor 6-4, 3-6, 6-3).

Nadal a inceput bine partida cu Ljubicic, fostul lider mondial impunandu-se fara prea mari emotii in primul set cu 6-3. Lucrurile s-au schimbat in setul al doilea, atunci cand s-a mers cap la cap pana la 4-4. In acel moment, croatul a bifat break-ul, iar apoi a castigat setul cu 6-4.

Setul trei a debutat cu doua break-uri, iar apoi s-a ajuns la scorul de 6-6 cu fiecare dintre jucatori castigand pe propriul serviciu. In tie-break, Ivan a fost mai puternic psihic si s-a impus cu un categoric 7-1. Demn de mentionat este faptul ca al 20-lea favorit al competitiei a servit nu mai putin de 17 asi.

Nadal nu s-a mai impus intr-un turneu din luna mai a anului 2009, atunci cand a triumfat la Roma.

Andy Roddick s-a calificat in finala de la Indian Wells dupa ce l-a depasit, in trei seturi, pe Robin Soderling. A fost 6-4, 3-6 si 6-3 pentru american. Interesant este faptul ca atat Roddick cat si Soderling nu pierdusera niciun set pana in semifinale.