Andy Murray s-a calificat in finala de la Australian Open dupa ce l-a depasit, in patru seturi, pe Marin Cilic. Favorit numarul 5, britanicul s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-4, 6-2 la capatul unei partide pe care a dominat-o in mare parte.

Favorit al semifinalei cu Cilic macar din punctul de vedere al clasamentului ATP (britanicul - locul 5, croatul - locul 14), Murray a inceput neconvingator meciul, Cilic aflandu-se la conducerea partidei in primul set. Andy a dat senzatia ca nu se poate conecta la importanta partidei, iar croatul s-a impus cu 6-3 dupa 51 de minute.

Brusc, incepand cu setul al doilea am vazut un alt Murray, britanicul combinand jocul bun de pe fundul terenului cu venirile inspirate la fileu. Usurinta miscarilor si naturaletea loviturilor au inceput sa faca diferenta pe tabela, iar Andy a egalat situatia la seturi dupa ce a castigat cu 6-4 (49 de minute).

Incepand cu setul al treilea, disputa a fost controlata de Murray, favoritul numarul cinci castigand cu 6-4 dupa 45 de minute. Depasit de Andy in momentele importante ale disputei, Cilic a parut marcat din punct de vedere psihic, croatul pierzand categoric ultimul set cu 6-2.

Andy Murray s-a calificat in ultimul act de la Australian Open dupa o victorie in patru seturi in fata lui Marin Cilic, interesant fiind faptul ca aceasta este prima finala de la Antipozi a britanicului.

Andy Murray - Marin Cilic 3-6, 6-4, 6-4, 6-2

Murray - Cilic, statistica partidei:

Primul serviciu: 63%-56%

Asi: 5-6

Duble greseli: 1-6

Greseli nefortate: 29-54

Puncte castigatoare: 125-106

"Am avut o partida foarte grea, Cilic este un mare talent al tenisului. Am muncit mult si iata ca rezultatele se vad. Va fi important sa imi mentin nivelul bun si in finala pentru a avea vreo sansa" - Andy Murray dupa semifinala cu Cilic.

In finala (va avea loc duminica de dimineata), Andy Murray va juca impotriva invingatorului partidei Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga.