Dezvaluirile fostului tenismen Andre Agassi facute in autobiografia sa "Open" au uimit intreaga lume, iar marturisirea faptului ca a consumat droguri in timpul carierei de profesionist, ulterior mintindu-i pe oficialii ATP, a contrariat intr-atat incat Agentia Mondiala Anti-doping (WADA) a incercat sa-l pedepseasca. Dar ATP il linisteste pe Agassi, declarand ca acest lucru nu este posibil acum, la 12 ani de la fapta.

Agentia Mondiala Anti-doping (WADA) a vrut ca Agassi sa fie pedepsit si a studiat posibilitatea ca fostul tenismen sa plateasca pentru actiunile sale, chiar daca dezvaluirea americanului a venit la 12 ani de la fapta sa, iar organizatia are o limita de opt ani de la comiterea faptei in care poate sa dea pedepse pentru consumul de droguri.

ATP a declarat ca nu se va deschide nicio ancheta asupra fostului tenismen Andre Agassi, dupa ce americanul a admis ca a consumat droguri in 1997 si i-a mintit pe oficialii ATP. "Nu putem redeschide cazul deoarece el nu mai joaca in circuitul profesionist. Politica ATP este ca noi comentam cazurile de dopaj doar daca exista o incalcare a regulilor anti-doping si aceasta va fi in continuare politica noastra. Am rugat o firma de avocatura sa se uite peste dosarele din 1997, asa ca am avut toate faptele. Andre Agassi a admis ca a picat testul anti-doping in 1997 si in mod regretabil a mintit dupa. Din pacate a scapat fara a fi pedepsit", a declarat Adam Helfant, director executiv ATP, adaugand ca a avut cu Agassi o "conversatie foarte sincera", in timpul careia fostul tenismen si-a exprimat regretul.

"In conformitate cu politica anti-doping a ATP, nu a fost facut nimic public. Daca am fi dezvaluit rezultatele testelor ar fi fost in contradictie cu regulile din acea vreme. Au fost multe speculatii si s-a ridicat intrebarea daca ATP ar trebui sa redeschida cazul, dar noi nu putem sa facem asta deoarece nu mai joaca. Le-am raspuns celor de la WADA, dar ceea ce am discutat cu ei va ramane intre noi, nu va fi facut public", a mentionat oficialul ATP, potrivit BBC.