Roger Federer si Rafael Nadal s-au calificat in turul trei la Monte Carlo. Liderul mondial a aratat un tenis incantator pe suprafata sa preferata. Federer a avut mai mult de munca cu italianul Seppi, insa elvetianul a incheiat meciul in doua seturi.

Roger Federer nu a avut evolutia la care se astepta publicul din tribunele terenului central de la Monte Carlo. Elvetianul a batut in doua seturi, 6-4 6-4, intr-o ora si 23 de minute, dar jocul lui Federer a aratat de multe ori nesiguranta la serviciu si pe backhand. Mai mult, Seppi a avut multe sanse sa faca break.

“Cred ca am jucat bine", a spus Federer. "Am avut cateva lovituri bune pe finalul primului set si inceputul celui de-al doilea. Poate ca puteam sa-mi fac viata mai usoara in setul doi. Am avut cateva sanse, dar el a rezistat, iar eu nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Sunt incantat ca o sa joc impotriva lui Wawrinka in urmatorul tur".

Daca inceputul de turneu al lui Federer a fost mai sters, Nadal a facut spectacol la prima aparitie la Monte Carlo, scor 6-2 6-3. Spaniolul s-a simtit in largul sau pe zgura de la Monte Carlo si s-a vazut acest lucru in evolutia sa cu argentinianul Chela.