Proaspat castigator al turneului de la Australian Open, acolo unde l-a invins dupa o partida deosebita pe marele rival Roger Federer, Rafael Nadal isi doreste sa mai cucereasca in 2009 Cupa Davis (nu a putut juca in finala castigata de Spania in fata Argentinei) si US Open, singurul turneu de Mare Slem pe care nu l-a castigat.

"Nu am timp pentru relaxare, deoarece obiectivul meu este Cupa Davis, pe care anul trecut nu am putut sa o disput (nr. finala). Totusi, a castiga aceasta competitie anul acesta reprezinta o iluzie din cauza programului incarcat", a precizat Nadal dupa castigarea Australian Open.

Ibericul si-a propus anul acesta sa triumfe si la US Open, singurul turneu de Mare Slem care-i lipseste din palmares: "Openul Statelor Unite este un turneu care m-a costat intotdeauna un pic mai mult decat celelalte. Anul trecut, de exemplu, am fost atat de obosit incat nu am reusit sa-mi indeplinesc obiectivul", a completat Rafa.

Nadal l-a invins in cinci seturi, scor 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2, dupa patru ore si 14 minute, pe Roger Federer si a cucerit pentru prima data in cariera cununa de lauri de la Melbourne.