Andrei Pavel si Horia Tecau au fost eliminati din optimile de finala ale turneului de dublu de la Australian Open. Perechea Mariusz Fystenberg/Marcin Matkovsky s-a impus in doua seturi, 6-2, 6-2. Partida a durat o ora.

Era aproape goala arena atunci cand cei patru jucatori au dat drumul la incalzire. Doar cativa copii polonezi scandau de mama focului, numai ei intelegeau. Primul game a fost castigat la mare lupta de Tecau si Pavel pe serviciul primului, insa urmatoarele trei sunt adjudecate de Fystenberg si Matkovsky, amandoi servind aproape perfect. Degeaba se consulta Pavel si Tecau, nu gasesc nicio solutie.

Dramatism? Deloc. Se face repede 2-6, aceasta si pentru ca atat Pavel cat si Tecau au stat prost la serviciu, in timp ce adversarii rezolvau repede game-ul, pe serviciul lor nu s-a ajuns niciodata la scorul de 40-40.

In setul al doilea, Tecau si Pavel au rezistat doar pana la 2-1, castigat la mare sacrificiu. La scorul de 30-40 Tecau a reusit o executie superba, iar Pavel a salvat si el in extremis o minge decisiva. Pana aici a fost pentru romani care, la un moment dat, in disputa pentru o minge la fileu, erau sa isi rupa rachetele din cauza unei nesincronizari, amandoi voiau sa loveasca in acelasi timp. Minutele se scurgeau, Pavel parea din ce in ce mai istovit, Tecau nimerea numai fileul, in timp ce polonezii si-au facut metodic jocul si au castigat fara niciun fel de probleme.

53% a fost procentajul primului serviciu pentru Tecau si Pavel

6 greseli nefortate au facut cei doi romani