Elena Dementieva a castigat, sambata, turneul de la Auckland. Jucatoarea de tenis numarul patru mondial in clasamentul WTA a invins-o in finala pe compatrioata sa, Elena Vesnina, scor 6-4, 6-1. Finala de la dublu a fost castigata de perechea Nathalie Dechy (Franta) / Mara Santangelo (Italia). Cele doua sportive le-au invins pe Nuria Llagostera Vives (Spania) si Arantxa Parra Santonja (Spania), scor 4-6, 7-6, 12-10.

Campioana olimpica, Dementieva a obtinut cel de-al doisprezecelea titlu din cariera sa fara sa fi pierdut un set in aceasta editie a turneului din Noua Zeelanda. "Am jucat foarte bine, in special in semifinala si in finala. Este un mod bun de a incepe anul", a declarat rusoaica de 28 de ani, potrivit Reuters, citat de Eurosport.

"Suportul multimii a fost incredibil. Nu doar astazi, ci toata saptamana. A fost o placere pentru mine sa particip la acest turneu. Toti ne-am simtit ca acasa aici, a fost foarte frumos. Pentru prima data, mama mea nu este aici cu mine, de aceea sunt fericita pentru ca ii duc un trofeu acasa", a adaugat Dementieva, potrivit AFP.

Elena Vesnina, numarul 76 mondial a disputat prima sa finala din cariera. "Poate am fost putin cam obosita. A fost o saptamana lunga pentru mine, cu multe meciuri dificile", a declarat Vesnina.