Marcel Granollers-Pujol este tenismenul care il va inlocui pe numarul unu mondial, Rafael Nadal, in finala Cupei Davis. "Granollers are un potential imens si un viitor mare in fata. E capabil sa joace atat la simplu, cat si la dublu. Va fi o experienta buna pentru el", a declarat capitanul nejucator, Emilio Sanchez.

David Ferrer, Fernando Verdasco si Feliciano Lopez vor fi ceilalti tenismeni care vor reprezenta Spania in finala acestei competitii. Santiago Ventura, numarul 122 in clasamentul ATP, a fost convocat ca rezerva.

In varsta de 22 de ani, Granollers ocupa locul 56 in clasamentul ATP, iar anul acesta a castigat primul sau titlu, la Houston. Spaniolul l-a invins in finala pe James Blake, scor 6-4, 1-6, 7-5.

"Plecam joi spre Argentina cu un grup motivat. Este dezamagitor ca Nadal nu poate sa ni se alature, dar nu ar trebui sa mai vorbim despre el acum", a adaugat Sanchez.

Tenismeni cotati mai bine in clasament, ca Tommy Robredo, Nicolas Almagro sau Carlos Moya, nu au fost convocati pentru ca sunt obositi sau si-au inceput deja vacanta dinaintea antrenamentelor pentru sezonul urmator.

Este a sasea finala pe care o joaca selectionata Spaniei. Pana acum a castigat doar doua, in 2000 si 2004.

Finala de anul acesta dintre Spania si Argentina are loc in Mar de Plata, Argentina, intre 21-23 noiembrie.