Danielle Collins a fost aproape de o victorie uriașă în fața polonezei Iga Swiatek (principala favorita de la Australian Open 2024), dar americanca a cedat dramatic în setul decisiv al meciului din turul al doilea și a dezvăluit că se va retrage din tenis în acest sezon.

Danielle CollinsFoto: Jason Heidrich / Icon Sportswire / Profimedia

>> VIDEO Australian Open 2024: Iga Swiatek, în turul trei după o revenire incredibilă

Danielle Collins spune că se va retrage din tenis în 2024

Collins (62 WTA / 30 de ani) a condus cu două breakuri (4-1) în setul decisiv al meciului cu Iga Swiatek, dar lidera clasamentului mondial a revenit spectaculos și a obținut calificarea în turul al treilea.

La conferința de presă, Danielle (finalistă la Australian Open 2022) a afirmat că sezonul 2024 va fi ultimul pentru ea în circuitul WTA.

„În acest moment, sunt cam la sfârșitul carierei și nu mă ustură la fel de mult, să fiu sinceră. Simt că am ajuns în punctul în care, evident, contează și știi, cariera mea înseamnă foarte mult pentru mine, dar la sfârșitul zilei, ori câștigi, ori pierzi, și asta e tot ce contează.

De fapt, acesta va fi ultimul sezon în care voi concura. Nu știu exact când se va termina, dar acesta va fi ultimul meu sezon și aștept cu nerăbdare lucrul ăsta.

Simt că am avut o carieră destul de bună. Cu siguranță, au existat suișuri și coborâșuri. Cred că, cu toate călătoriile și unele dintre lucrurile din afara terenului, programările și toate cele, acesta este un sport foarte greu.

Am și alte lucruri pe care mi-ar plăcea să le realizez în viața mea în afara tenisului și aș dori să pot, să am timp să pot face asta. Evident, a avea copii este o mare prioritate pentru mine, așa că...” - Danielle Collins, citată de Tennis Majors.

Cine este Danielle Collins

Născută pe 13 decembrie 1993, la St. Petersburg (Florida), Danielle Rose Collins a fost cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 7 (pe 11 iulie 2022) și a câștigat două titluri WTA la simplu (San Jose și Palermo, ambele în 2021) și unul la dublu (Charleston 2023, a făcut echipă cu Desirae Krawczyk).

Cele mai bune rezultate la turneele de Grand Slam: Australian Open (finala în 2022 - învinsă de Ashleigh Barty), Roland Garros (sferturi în 2020), Wimbledon (turul trei în 2019), US Open (optimi în 2022).

A înregistrat 228 de victorii și 142 de înfrângeri. A câștigat doar din premiile din tenis $6.725.208.

>> Surpriza zilei la Australian Open 2024 - Finalista de la Turneul Campioanelor, învinsă clar în turul doi