La doar 16 ani, americanul Darwin Blanch se poate considera un norocos. A primit wild card pentru turneul „ATP 1000” de la Madrid și îl va întâlni în primul tur chiar pe Rafael Nadal.

Rafael NadalFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Lui Darwin Blanch nu i-a venit să creadă că îl va avea ca adversar chiar pe Rafael Nadal

După o accidentare care l-a ținut departe de teren mai bine de trei luni, Rafael Nadal a revenit în circuit la ATP Barcelona, unde a fost eliminat în turul al doilea de Alex de Minaur.

Multiplul campion de Grand Slam îl va avea ca adversar în primul tur la ATP Madrid pe Darwin Blanch, locul 1028 ATP, un tânăr de doar 16 ani.

Acesta a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care nu și-a putut stăpâni uimirea când și-a aflat adversarul de la Caja Magica.

Aflat la doar al doilea turneu ATP în scurta carieră, Blanch s-a născut în 2007, doi ani mai târziu după ce Rafael Nadal câștigase primul său titlu la Roland Garros.

Diferența de vârstă între cei doi este de 21 de ani.

Mutua Madrid Open va avea loc în perioada 25 aprilie - 5 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.877.020 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz (2022, 2023).

În absența lui Novak Djokovic, principal favorit la Madrid va fi Jannik Sinner (pentru prima oară la un Masters). Dacă va câștiga turneul din Spania, italianul se va apropia de sârb în clasamentul ATP, iar rocada în fruntea ierarhiei ar putea avea loc la Roma.