Novak Djokovic a hotărât să nu participe la turneul „ATP Masters 1000” de la Madrid, liderul clasamentului ATP alegând să nu forțeze înainte de Roland Garros 2024.

Novak DjokovicFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

>> Primul finalist de la ATP Țiriac Open 2024

Novak Djokovic nu va participa la ATP Madrid Masters

Fără a invoca probleme medicale, Djokovic a decis să nu joace la competiția de la Caja Magica pentru al doilea an consecutiv. În schimb, sârbul a postat imagini în care petrece timp cu noul câine al familiei.

De-a lungul participărilor la turneul din Madrid, Djokovic a câștigat de trei ori trofeul - la edițiile din 2011, 2016 și 2019.

Nole a avut parte de un debut de sezon sub așteptări în 2024: s-a oprit în semifinale la Australian Open, în turul trei la Indian Wells și în penultimul act la Monte Carlo.

Liderul ATP speră ca pauza pe care o va lua în următoarea perioadă să-i fie benefică pentru turneul de la Roma (8-19 mai), dar mai ales pentru Roland Garros (al doilea Grand Slam al anului: 20 mai - 9 iunie).

În absența lui Nole, principal favorit la Madrid va fi Jannik Sinner (pentru prima oară la un Masters). Dacă va câștiga turneul din Spania, italianul se va apropia de sârb în clasamentul ATP, iar rocada în fruntea ierarhiei ar putea avea loc la Roma.

Mutua Madrid Open va avea loc în perioada 25 aprilie - 5 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.877.020 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz (2022, 2023).

>> Mesaj acid al unui jucător eliminat de la ATP Țiriac Open 2024: „Nu înțeleg cum turneul de la Estoril dispare și acesta rămâne”

>> ATP Țiriac Open 2024: Principalul favorit, eliminat în sferturi după un meci de trei ore

>> Un arbitru de scaun a fost interzis pe viață din tenis - Explicațiile oferite de ITIA