Ion Țiriac a criticat actuala generație de jucători români și a explicat de ce niciun „tricolor” nu a primit wild card pe tabloul principal al turneului de la București.

Ion ȚiriacFoto: GSP

ATP Țiriac Open are loc zilele acestea, în București, la baza deținută de Ilie Năstase și Ciprian Marica. Niciun jucător român nu a fost prezent pe tabloul principal. Ion Țiriac a explicat de ce nu a luat în calcul să le ofere wild card-uri.

„Toată lumea comentează fără să aibă habar. Dacă eu am dat un wild card în calificări şi a şi pierdut în turul 2, în 35 de minute, cui vreţi să dau eu wild card într-un turneu oficial ATP pe tablou?

Jucătorii români nu au valoarea pentru wild card, nu au valoare pentru nimic. Au valoare pentru calificări, pentru turneele de 10.000, de 15.000 de dolari. Şi au valoare cei care au azi 14-15 ani. Cei de 18 sau 19 ani se vor transforma în jucători buni foarte greu.

Pot să bag mâna în foc că niciun jucător nu o să câştige vreun Grand Slam, dacă la 20 de ani nu are loc pe un tablou în calificări”, a spus Ion Țiriac.

Citește mai mult pe gsp.ro