​Stefanos Tsitsipas a obținut vineri o nouă victorie împotriva lui Karen Khachanov (scorul directelor este 8-1 pentru grec), iar succesul (6-4, 6-2) i-a asigurat calificarea în semifinalele ATP Monte Carlo, turneu care face parte din categoria Masters.

Stefanos TsitsipasFoto: Matthieu Mirville/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stefanos Tsitsipas, primul semifinalist de la ATP Monte Carlo 2024

Tsitsipas a arătat și la Monte Carlo că îi place să joace împotriva lui Khachanov, cele șapte victorii anterioare stând mărturie în acest sens.

Cap de serie 12 pe zgura din Principat, Stefanos a fost jucătorul mai inspirat, mai agresiv și mai precis cu serviciul, victoria fiind una fără dubii. Meciul de pe centralul de la Monte Carlo a durat o oră și 23 de minute.

Marea problemă a rusului (favorit 15 la Monte Carlo) a fost reprezentată de serviciu, una dintre principalele sale arme. Karen nu l-a deranjat pe adversar cu primul (a câștigat doar 48% din punctele jucate cu primul serviciu!), iar Stefanos a știut cum să pună presiune de la retur (a reușit în total patru breakuri).

Trădat de una dintre loviturile de paradă, rusul a fost mai mereu cu un pas în urma adversarului, iar această situație l-a făcut să cadă și pradă nervilor (a dat cu racheta, a trimis o minge în înaltul tribunei și a avut o luptă constantă cu propria-i persoană).

Rezumatul partidei dintre Tsitsipas și Khachanov

După un început de sezon sub așteptări (nu puțini au fost cei care i-au reproșat că nu-i mai stă gândul la tenis de când este iubitul Paulei Badosa), Stefanos dă semne de revenire pe suprafața unde a obținut de-a lungul timpului rezultate importante. Grecul este dublu campion la Monte Carlo, la edițiile din 2021 și 2022.

De altfel, Stefanos are trei prezențe în semifinale la Monte Carlo la ultimele patru ediții.

În 2024, Tsitsipas are 11 victorii și 6 înfrângeri, iar din premiile din tenis a adunat $744,005.

Sferturile de finală la ATP Monte Carlo

Învingător contra lui Khachanov, pe Tsitsipas îl așteaptă un meci cu Jannik Sinner (cel mai în formă jucător al circuitului masculin a trecut de Holger Rune, finalist în 2023 la Monte Carlo).

Stefanos Tsitsipas (12) vs Karen Khachanov (15) 6-4, 6-2

Holger Rune (7) vs Jannik Sinner (2) 4-6, 7-6(6), 3-6

Novak Djokovic (1) vs Alex de Minaur (11)

Ugo Humbert (14) vs Casper Ruud (8)

ATP Masters 1000 Monte Carlo se desfășoară în perioada 7-14 aprilie pe zgură și oferă premii totale în valoare de 5.950.575 de dolari. Campionul en-titre este rusul Andrey Rublev, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 11.

După retragerea lui Carlos Alcaraz, principalii favoriți la ATP Monte Carlo sunt Novak Djokovic și Jannik Sinner.