​Jaqueline Cristian nu a reușit să-și respecte statutul de principală favorită în calificările turneului „WTA 1000” de la Indian Wells, sportiva noastră fiind oprită de Storm Hunter în drumul spre tabloul principal.

Jaqueline CristianFoto: Claudio Gärtner / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Indian Wells 2024: Posibilele adversare ale Soranei Cîrstea - Românca, direct în turul al doilea

Jaqueline Cristian, eliminată în primul tur al calificărilor de la Indian Wells

Aflată pe locul 82 în clasamentul mondial, Cristian a fost învinsă în două seturi de australianca Storm Hunter (124 WTA), scor 6-3, 7-5.

Jaqueline a început bine setul al doilea, a condus cu 5-3, dar a pierdut patru game-uri la rând (a ratat și trei mingi de set la 5-4).

Hunter a obținut calificarea în runda secundă a calificărilor după o oră și 33 de minute de joc.

>> Debut cu scântei pentru Rafael Nadal la Indian Wells 2024 - Traseu dificil pentru iberic

De știut:

  • Storm se va duela pentru un loc pe tabloul principal cu americanca Robin Montgomery (199 WTA, beneficiară a unui wildcard).
  • Pentru prezența la Indian Wells, Jaqueline Cristian va primi 7.800 de dolari și două puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • România are două reprezentante acceptate direct pe tabloul principal de la Indian Wells: Sorana Cîrstea (favorită 19, prim tur liber) și Ana Bogdan (duel cu Diana Shnaider).

BNP Paribas Open, turneu din categoria WTA 1000, se desfășoară în perioada 6-17 martie. Se joacă la Indian Wells (California), pe hard, oferă premii în valoare de $9.258.080, iar campioana en-titre este Elena Rybakina (2023).