Revenită după o accidentare care a ținut-o departe de teren timp de șase luni, Paula Badosa (74 WTA) a fost nevoită să se retragă din nou în primul tur la WTA Dubai.

Paula BadosaFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>> WTA Dubai: Adversară dificilă pentru Sorana Cîrstea - Două seturi câștigate cu 6-0

Paula Badosa, al doilea fortait în acest an la WTA Dubai

Retrasă la Wimbledon 2023 din cauza unei accidentări la spate, Paula Badosa a revenit la începutul acestui an pe terenul de tenis, dar rezultatele sunt încă departe de așteptări.

Eliminată în primul tur la Adelaide, spaniola a ajuns până în turul al treilea la Australian Open, însă la Hua Hin în Thailanda a fost nevoită să se retragă din nou în optimi.

În meciul disputat împotriva elvețiencei Lulu Sun (181 WTA) de la WTA Dubai, Badosa a rezistat un singur set, adjudecat fără mari probleme de către adversară.

La finalul acestuia, fosta ocupantă a locului 2 WTA (aprilie 2022) a părăsit terenul în lacrimi, acuzând din nou dureri la spate.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 18-24 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $3.211.715. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar campioana en-titre este Barbora Krejcikova.

Principalele favorite de la Dubai: Iga Swiatek (1), Aryna Sabalenka (2), Coco Gauff (3), Elena Rybakina (4), Ons Jabeur (5/forfait), Qinwen Zheng (6), Marketa Vondrousova (7), Maria Sakkari (8).

>> Clasamentul WTA: Sorana Cîrstea, la un pas de cea mai bună clasare din carieră

>> TAS, prima reacție după audierile Simonei Halep

>> Finalul unei ere - Zi istorică în clasamentul ATP

>> WTA Dubai: Monica Niculescu, înfrângere în primul tur la dublu