Marius Copil a pierdut primul meci de la Cupa Davis, românul fiind învins categoric de grecul Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 6-4, în play-off-ul pentru menținerea în Grupa Mondială I.

Marius CopilFoto: Joaquin Corchero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marius Copil a fost învins de Stefanos Tsitsipas

România a început cu stângul intalnirea cu Grecia din Cupa Davis, asta după ce Marius Copil a fost învins de Stefanos Tsitsipas.

Sportivul clasat pe locul 283 în ierarhia ATP a rezistat doar două seturi în disputa cu Stefanos Tsitsipas (10 ATP), care a avut nevoie de o oră și 18 minute pentru a câștiga.

Cupa Davis, programul întâlnirii dintre Grecia și România

Întâlnirea Grecia – România, din play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis, are loc la Liossia Olympic Sports Hall din Atena.

  • Sâmbătă, 3 februarie

Stefanos Tsitsipas - Marius Copil 6-3, 6-4

18:00 Aristotelis Thanos - Nicholas Ionel.

  • Duminică, 4 februarie / de la ora 12:00

Stefanos Tsitsipas / Petros Tsitsipas - Marius Copil / Victor Vlad Cornea

Stefanos Tsitsipas - Nicholas Ionel

Aristotelis Thanos - Marius Copil.

Grecia - România, componența echipelor

România: Marius Copil (294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (265 ATP), Cezar Creţu (364 ATP), Luca Preda (1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (69 ATP la dublu).

Grecia: Stefanos Tsitsipas (10 ATP), Alexandros Skorilas (753 ATP), Ioannis Xilas (1.286 ATP), Aristotelis Thanos (1.428 ATP) şi Petros Tsitsipas (95 ATP la dublu).

De știut:

  • Aceasta este cea de-a treia confruntare în Cupa Davis dintre cele două echipe, fiecare având câte o victorie.
  • În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa.
  • România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.