Sofia Kenin (una dintre cele mai bune jucătoare din 2020) a părăsit turneul „WTA 500” de la Abu Dhabi încă din primul tur al calificărilor, sportiva din SUA fiind învinsă în trei seturi de britanica Heather Watson.

Sofia KeninFoto: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Sofia Kenin, învinsă de Heather Watson în calificările turneului WTA de la Abu Dhabi

Favorită 4 în calificările turneului din Emiratele Arabe Unite, Kenin a câștigat primul set cu 6-3, dar a fost de nerecunoscut în următoarele manșe: 6-1, 6-1 pentru Watson (139 WTA).

Partida a durat o oră și 34 de minute.

De știut:

  • Heather Watson se va duela pentru un loc pe tabloul principal cu învingătoarea partidei dintre iberica Rebeka Masarova (86 WTA) și kazaha Yulia Putintseva (70 WTA, cap de serie 9 în calificări).
  • Sorana Cîrstea (25 WTA) este acceptată direct pe tabloul principal și o va întâlni în primul tur pe Caroline Garcia (20 WTA).

Cine este Sofia Kenin

Povestea familiei Sofiei este una foarte interesantă: părinții săi s-au mutat din Moscova la New York cu mai mulți ani înainte ca Sofia să apară pe lume.

Sportiva s-a născut în capitala Rusiei, iar la doar câteva luni după acest moment familia s-a mutat înapoi în SUA.

Sofia a început tenisul la Academia lui Nick Bollettieri, iar marele idol a fost Maria Sharapova.

La cele mai importante momente ale carierei (Australian Open 2020 și finala de la Roland Garros din același an), Sofia a fost pregătită de tatăl său.

Americanca a fost cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 4.

Mubadala Abu Dhabi Open are loc în perioada 5-11 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $922.573, iar campioana en-titre este Belinda Bencic (2023).

Capii de serie de la Abu Dhabi: Elena Rybakina (1), Ons Jabeur (2), Maria Sakkari (3), Barbora Krejcikova (4), Jelena Ostapenko (4), Beatriz Haddad Maia (6), Daria Kasatkina (7), Liudmila Samsonova (8).