​Rohan Bopanna va deveni cel mai bătrân lider mondial, iar indianul de 43 de ani a devenit sâmbătă și campion în proba de dublu masculin de la Australian Open 2024.

Rohan BopannaFoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Premieră în tenis: Va fi lider mondial la 43 de ani

Rohan Bopanna, campion la 43 de ani - Triumf în proba de dublu de la Australian Open 2024

Bopanna a făcut echipă cu australianul Matthew Ebden la turneul de la Melbourne, iar cei doi au trecut în finală de italienii Simone Bolelli și Andrea Vavassori, scor 7-6(0), 7-5.

Favoriți la începutul competiției, Rohan și Matthew au avut nevoie de o oră și 40 de minute pentru a obține victoria.

„A fost o săptămână fantastică, dar aș vrea să încep prin a-i felicita pe adversari, care ne-au dat o replică excelentă. Toți știu ce vârstă am, așa că e un sentiment fantastic să câștig primul meu titlu de Grand Slam la dublu. E cu atât mai emoționant cu cât Matthew e de-al vostru (australian - n.r.). A fost o atmosferă fantastică și sunt încântat că ne-ați primit atât de bine” - Rohan Bopanna.

De știut:

  • De-a lungul carierei, Rohan Bopanna a ajuns în alte două finale de Grand Slam de dublu (US Open 2010, 2023) și a bifat alte cinci semifinale (Australian Open 2024, Roland Garros 2022 și Wimbledon 2013, 2015, 2023).
  • Martina Navratilova rămâne cea mai în vârstă jucătoare (masculin sau feminin) care a cucerit vreodată un titlu de Grand Slam. În 2003, ea a câștigat titlul la Australian Open la dublu mixt (a făcut echipă cu Leander Paes), la vârsta de 46 de ani și 261 de zile.

d

>> VIDEO Aryna Sabalenka este campioană la Australian Open pentru al doilea an consecutiv

>> VIDEO Aryna Sabalenka, discurs amuzant după triumful de la Australian Open: „Am vorbit în engleză şi nu mă vor înţelege”

>> Modificări importante în clasamentul WTA după Australian Open 2024