Elina Svitolina a fost nevoită să se retragă de la Australian Open 2024 în optimi, sportiva din Ucraina bifând doar trei gameuri în meciul cu Linda Noskova. Cu mari dureri la spate, Elina a părăsit Margaret Court Arena plângând.

Elina SvitolinaFoto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Elina Svitolina a abandonat după trei gameuri din cauza problemelor de la spate

Ocupantă a locului 23 în clasamentul WTA și cap de serie numărul 19, Svitolina a rezistat doar trei gameuri pe teren în meciul cu Noskova (locul 50 WTA).

După 23 de minute, Elina a fost nevoită să se retragă cu ochii în lacrimi.

În vârstă de 29 de ani, Svitolina a povestit la conferința de presă mai multe despre accidentarea de la spate care a obligat-o să se retragă de la Australian Open 2024.

„A fost o durere ca şi cum m-ar fi înjunghiat cineva. Nu am putut face nimic, mi-am simţit spatele blocat complet. Este foarte trist, desigur, dar asta este viața.

Nu am mai simțit niciodată o durere atât de puternică precum aceasta. Am avut câteva probleme la spate, de-a lungul timpului, dar niciuna ca aceasta, senzația fiind ca și cum cineva m-ar fi împușcat în spate” - Elina Svitolina.

De știut:

  • Svitolina a fost cel mai sus pe locul 3 în ierarhia mondială (pe 11 septembrie 2017), iar de-a lungul timpului cele mai bune rezultate de la Grand Slamuri au fost semifinalele de la Wimbledon (2019, 2023) și US Open (2019).
  • La Melbourne, Elina a ajuns în două rânduri în faza sferturilor: în 2018 și 2019.

Momentul în care Elina Svitolina este nevoită să abandoneze de la Australian Open 2024

În sferturile de la Melbourne, pentru Noskova va urma un meci cu surprinzătoarea Dayana Yastremska. Venită din calificări, sportiva din Ucraina a eliminat-o în optimi pe Victoria Azarenka, dublă campioană la Australian Open în 2012 și 2013.