​Alexander Bublik este unul dintre cei mai spectaculoși jucători prezenți în circuitul ATP, iar sportivul care reprezintă Kazahstan a oferit iubitorilor tenisului un game memorabil la turneul de la Adelaide.

Alexander BublikFoto: Patrick Hamilton / AFP / Profimedia

Alexander Bublik, spectacol contra lui Lorenzo Musetti

În meciul contra lui Lorenzo Musetti (câștigat de Alexander în trei seturi, scor 6-3, 6-7(4), 7-5), Bublik le-a oferit celor prezenți un game pe care cu siguranță îl vor ține minte toată viața.

Pe propriul serviciu, Alexander a trimis trei scurte consecutive, la ultimul punct a servit „din mână”, iar mai apoi a închis gameul cu o execuție printre picioare.

A fost, desigur, aplaudat la scenă deschisă de publicul australian.

Cap de serie numărul opt la Adelaide, Bublik a părăsit turneul în semifinale, acolo unde a fost învins de Jack Draper (7-6(2), 6-4).

De știut:

Competiția de la Adelaide a fost câștigată de Jiri Lehecka: 4-6, 6-4, 6-3 cu Jack Draper. Finala a durat două ore și nouă minute.

Gameul spectaculos reușit de Alexander Bublik

Cine este Alexander Bublik

În vârstă de 26 de ani, Bublik se află în prezent pe locul 31 în ierarhia mondială, iar cel mai sus s-a găsit pe 25. Are trei titluri ATP cucerite (Montpellier 2022, Halle și Antwerp în 2023) și a adunat doar din premiile din tenis $5,895,243.