​Aryna Sabalenka și Elena Rybakina, jucătoare care au oferit una dintre rivalitățile sezonului 2023 în circuitul WTA, se vor duela în finala turneului de la Brisbane.

Aryna SabalenkaFoto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

>> VIDEO Principalele favorite se vor duela pentru trofeu la WTA Auckland

Aryna Sabalenka vs Elena Rybakina, în finala WTA Brisbane

În prima semifinală a competiției de categorie „WTA 500”, Rybakina (4 WTA, favorită 2) a trecut de Linda Noskova (40 WTA - o eliminase pe Sorana Cîrstea în turul doi), scor 6-3, 6-2. Meciul a durat 64 de minute.

Cealaltă semifinală a oferit un duel între două jucătoare din Belarus. Sabalenka (2 WTA, principală favorită) a avut nevoie de o oră și jumătate pentru a se impune în fața Victoriei Azarenka (23 WTA / 8), scor 6-2, 6-4.

d

Aryna Sabalenka vs Elena Rybakina, rivalitatea sezonului 2023 în WTA

Aryna Sabalenka și Elena Rybakina s-au întâlnit de patru ori în 2023, iar cele două și-au împărțit victoriile. Primul meci a fost și cel mai important și s-a terminat cu triumful jucătoarei din Belarus: 4-6, 6-3, 6-4 în finala Australian Open.

Elena a obținut prima ei victorie în fața Arynei în finala Indian Wells, scor 7-6(11), 6-4, iar cele două au oferit dialogul sezonului la ceremonia de premiere: Rybakina: „A fost prima mea victorie într-o finală contra ta” / Sabalenka: „O să fac în așa fel încât să fie ultima”.

Rybakina a învins-o apoi pe Sabalenka în sferturi la Beijing (7-5, 6-2), iar Aryna și-a luat revanșa la în grupele Turneului Campioanelor (6-2, 3-6, 6-3).

La începutul anului 2024, Aryna conduce cu 5-2 în meciurile directe cu Rybakina.

Turneul WTA de la Brisbane are loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $1,736,763, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka (în 2023).

S-ar putea să te intereseze și:

>> WTA Adelaide: Ana Bogdan a învins o jucătoare importantă din circuitul feminin

>> VIDEO Prima finalistă de la United Cup 2024 - Set pierdut de lidera clasamentului WTA

>> WTA Hobart: Încă o eliminare prematură pentru Jaqueline Cristian