​Poloneza Iga Swiatek și-a păstrat primul loc mondial după câștigarea Turneului Campioanelor, iar pentru noul an și-a propus să reziste în fruntea ierarhiei WTA.

Iga SwiatekFoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Iga Swiatek va debuta vineri la United Cup - Poloneza vrea să fie lideră WTA și în 2024

Iga Swiatek va participa alături de compatriotul său Hubert Hurkacz în United Cup, competiţie de tenis pe echipe mixte care substituie Hopman Cup şi va începe vineri în oraşele australiene Perth şi Sydney.

„Să câştig meciurile de la Cancun cu toată acea presiune pentru clasament mi-a dat multă încredere”, a afirmat jucătoarea în vârstă de 22 de ani într-o conferinţă de presă.

„Am învăţat multe despre mine. Abia aştept să revin, dar vreau să o iau pas cu pas. Cu siguranţă sunt mai pregătită decât anul trecut să fac faţă presiunii de a fi numărul 1 mondial”, a spus Swiatek.

2024 este şi un an olimpic, ceea ce pentru Swiatek are o conotaţie aparte, deoarece tatăl său, Tomasz, a concurat la Jocurile Olimpice din 1988 la canotaj.

La Tokyo, tânăra poloneză a fost eliminată în turul al doilea de spaniola Paula Badosa.

„Presiunea era uriaşă”, îşi aminteşte Swiatek, nerăbdătoare să participe din nou la JO, pe zgura de la Roland Garros, unde a câştigat de trei ori turneul de Mare Şlem (2020, 2022 şi 2023).

„După ce am fost învinsă de Paula, am plâns, a fost o întreagă poveste. De data asta, va fi puţin diferit. Voi cunoaşte locurile. Va fi pe suprafaţa mea preferată. Pe de altă parte, şi aşteptările vor fi mai mari.

Va trebui să fac acelaşi fel de muncă ca la toate celelalte turnee, dar nu mă voi minţi spunând că va fi uşor sau la fel pentru că neapărat va fi puţin diferit”, a continuat poloneza, conform Agerpres.