​Organizatorii Australian Open au anunțat lista jucătorilor care vor evolua în calificările ediției din 2024, iar pe aceasta se află și Emma Răducanu și Dominic Thiem, care au câștigat câte un titlu de Grand Slam.

Dominic ThiemFoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

>> Cei patru jucători din Top 50 ATP care nu vor juca la alte turnee înainte de Australian Open 2024

Dominic Thiem și Emma Răducanu, în calificări la Australian Open 2024

Campion la US Open 2020, Dominic Thiem ajunsese pe locul 352 ATP, după ce a suferit o accidentare la încheietura mâinii și s-a confruntat cu mai multe probleme fizice.

Austriacul se află acum pe locul 98 ATP și poate ajunge direct pe tabloul principal de la Melbourne, în cazul în care un jucător mai bine clasat se va retrage.

Emma Răducanu a câștigat US Open 2021 venind din calificări (prima jucătoare din Era Open care a reușit acest lucru la un turneu major), dar jucătoarea cu tată român a suferit operații la ambele încheieturi și la gleznă și ocupă acum locul 299 în ierarhia WTA.

Britanica a folosit regula clasamentului protejat (locul 103) pentru a ajunge în calificările Australian Open 2024 și ar avea nevoie de cinci retrageri pentru a ajunge mai ușor pe tabloul principal.

Alte nume importante care vor juca în calificările Grand Slamului de la Melbourne: David Goffin, Diego Schwartzman, Benoit Paire, Maxime Cressy (ATP), Sara Errani, Su-Wei Hsieh, Alize Cornet, Kaia Kanepi (WTA).

România va avea patru reprezentante în calificări: Gabriela Ruse (128 WTA), Irina Bara (184 WTA), Miriam Bulgaru (194 WTA) și Andreea Mitu (218 WTA).

Australian Open 2024 va avea loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.