Italia a fost învinsă de Canada în finala Billie Jean King Cup, scor 2-0, dar aceasta nu este cea mai proastă veste pentru echipa europeană: căpitanul Tathiana Garbin a anunțat că are o tumoare.

Tathiana GarbinFoto: CRISTINA QUICLER / AFP / Profimedia

>> Campioană neașteptată în Billie Jean King Cup 2023

Tathiana Garbin anunță că are o tumoare rară

După înfrângerea suferită în ultimul act al competiției de la Sevilla, Garbin (46 de ani) a anunțat că se află în plin tratament pentru o tumoare rară.

„În octombrie am suferit o intervenție chirurgicală pentru tratarea unei tumori rare, vreau să împărtășesc acest lucru pentru a sensibiliza publicul cu privire la importanța cercetării medicale și a prevenției. În curând va trebui să mă supun unei a doua operații, așa cum era prevăzut în planul de tratament stabilit de medici.

Sunt optimistă în ceea ce privește capacitatea mea de a reveni și sper că povestea mea îi poate inspira și pe alții să lupte cu aceeași determinare în fața provocărilor vieții” - Tathiana Garbin, citată de Punto De Break.

Italia a câștigat de patru ori FedCup (actuala Billie Jean King Cup): 2006, 2009, 2010 și 2013.

Tathiana Garbin a fost cel mai sus în clasamentul WTA de simplu pe locul 22 (1 titlu din 5 finale), iar la dublu a ajuns până pe locul 25 (11 titluri din 18 finale).

A câștigat 2.661.973 de dolari din premiile din tenis, iar cea mai răsunătoare victorie a carierei a obținut-o în turul doi la Roland Garros 2004: a învins-o pe Justine Henin (campioană en-titre și locul 1 WTA).