A câștigat trei din cele patru Grand Slamuri din acest an, iar finalul de sezon îl găsește la fel de motivat. Novak Djokovic a cucerit recent trofeul la Mastersul de la Paris, dar încă are obiective importante pentru 2023.

Novak DjokovicFoto: Scott Stuart / AP / Profimedia

Novak Djokovic și țintele pe final de sezon: Turneul Campionilor și Cupa Davis

Novak și-a trecut în CV titlul de categorie ATP 1000 cu numărul 40 la Paris-Bercy, după o finală cu Grigor Dimitrov (6-4, 6-3). Pe finalul de sezon, Nole mai are două obiective importante: Turneul Campionilor și Cupa Davis.

„Sunt foarte mulţumit, foarte mândru că am câştigat 40 de titluri Masters 1.000. Rămân întotdeauna recorduri de doborât şi noi obiective.

În această etapă a carierei mele, câştigarea tuturor acestor turnee, cele mai importante turnee din lume, are o valoare dublă.

Mă gândesc mereu la următorul turneu, la următoarea provocare, aşa este când eşti jucător profesionist. Merg la Torino pentru a încerca să-mi securizez locul de numărul unu mondial.

Acesta este obiectivul pentru acest final de an. Apoi va fi Cupa Davis, unde voi juca pentru ţara mea, Serbia” - Novak Djokovic.

  • În 2023, Djokerul are 46 de victorii și 5 înfrângeri. A câștigat 6 titluri ATP și a adunat doar din premiile din tenis $10.590.175.

De știut:

  • Turneul Campionilor de la Torino va avea loc în perioada 12-19 noiembrie, în Pala Alpitour.
  • Davis Cup Finals se va disputa în perioada 21-26 noiembrie.

Recordurile principale ale lui Novak Djokovic

Născut pe 22 mai 1986, la Belgrad, Djokovic deține în acest moment multe dintre recordurile din tenis, dar cele mai importante sunt următoarele trei: cele mai multe titluri de Grand Slam, cele mai multe turnee de tip Masters (ATP 1000) și cele mai multe săptămâni din postura de lider ATP.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Novak Djokovic 24

2 Rafael Nadal 22

3 Roger Federer 20 (retras)

Clasamentul turneelor Masters

1 Novak Djokovic 40

2 Rafael Nadal 36

3 Roger Federer 28 (retras)

Săptămâni pe locul 1 ATP

1 Novak Djokovic 398

2 Roger Federer 301

3 Pete Sampras 286 etc.

>> Novak Djokovic, sincer: „Nu sunt prieten cu Rafael Nadal”

>> VIDEO Faza zilei: Cum s-a recomandat Novak Djokovic când nu a fost recunoscut la gala Balonului de Aur