Ayrna Sabalenka, lidera WTA, a părăsit Turneul Campioanelor de la Cancun în faza semifinalelor, sportiva din Belarus fiind învinsă de Iga Swiatek.

Aryna SabalenkaFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

Aryna Sabalenka, învinsă în semifinalele Turneului Campioanelor de Iga Swiatek

Poloneza a fost jucătoarea mai bună, iar victoria s-a conturat destul de lejer, scor 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 36 de minute.

În marea finală, Iga (cap de serie doi) va da peste americanca Jessica Pegula (a cincea favorită). Meciul va avea loc marți, 7 noiembrie, de la ora 00:30 (ora României) și va putea fi urmărit în direct pe Digisport 2.

De știut:

  • De-a lungul timpului, Swiatek și Pegula s-au întâlnit de opt ori, scorul fiind 5-3 în favoarea polonezei.
  • Dacă se va impune în marea finală a Turneului Campioanelor, Iga Swiatek va reveni pe primul loc al ierarhiei WTA. Va acumula 9295 de puncte, în timp ce Sabalenka va rămâne cu cele 9050 din prezent.

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Aryna Sabalenka

Turneul Campioanelor 2023 are loc în perioada 29 octombrie - 5 noiembrie, pe hard, la Cancun, Mexic. Are premii totale în valoare de $9.000.000, la start se află cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, iar campioana en-titre este Caroline Garcia (nu s-a calificat la ediția din acest an).