Novak Djokovic s-a calificat vineri în semifinalele Mastersului de la Paris, după ce l-a învins în trei seturi pe Holger Rune, scor 7-5, 6(3)-7, 6-4.

Novak DjokovicFoto: Frank Franklin II / AP / Profimedia

Novak Djokovic l-a învins pe Holger Rune în semifinalele ATP Paris

Novak Djokovic a obținut calificarea în semifinalele turneului ATP de la Paris.

Liderul mondial și principalul favorit a trecut de Holger Rune, ocupantul locului 7 ATP, în urma unui meci ce a durat două ore și 49 de minute.

În primul set, câștigat de Nole, cei doi au mers cap la cap până la scorul de 5-5, dar sârbul și-a făcut foarte bine serviciul și a făcut break pentru a-și trece în cont actul întâi.

Setul al doilea a fost unul de mare luptă, iar danezul s-a impus la tie break, după ce a revenit de la 4-3 în favoarea lui Djokovic.

În setul trei, Nole și-a controlat adversarului, dar a profitat și de problemele medicale ale lui Rune, care a cerut de mai multe ori intervenția medicului.

Pentru liderul ATP, urmează duel în semifinale împotriva câștigătorului dintre Alex De Minaur (13 ATP) și Andrey Rublev (5 ATP).

Rolex Paris Masters are loc în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €5.779.335, iar campionul en-titre este Holger Rune (2022). Competiția de la „Accor Arena” din Bercy face parte din categoria ATP Masters 1000.