Novak Djokovic a avut parte de un meci dificil cu Tallon Griekspoor, calificarea liderului ATP conturându-se după un meci epuizant de două ore și 40 de minute (scor 4-6, 7-6(2), 6-4). Sârbul a bifat un nou episod aprins cu publicul francez, Nole fiind huiduit și fluierat pe finalul partidei din optimile Paris Masters.

Novak DjokovicFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

Meciul Djokerului nu a fost o plimbare prin parc așa cum ar fi crezut mulți că se va întâmpla (sârbul a mărturisit după meci că a avut unele probleme la stomac, iar acest lucru poate explica multe privind forma arătată joi seara).

Cu mult curaj și cu execuții precise, Tallon Griekspoor a reușit să-l pună în dificultate pe Nole și să câștige primul set (scor 6-4, după ce a revenit de la 0-3 și 2-4).

Sârbul a reușit să echilibreze situația de pe tabelă după o manșă fără breakuri, adjudecată în tie-break (7-2).

Decisivul a fost unul pe care Djokovic a dat senzația că-l are în mână (la 4-2), dar olandezul a reușit să revină (impulsionat și de publicul din Accor Arena) și să restabilească egalitatea.

În momentul în care olandezul a făcut breakul și a modificat tabela la 4-4 (după o dublă greșeală a sârbului), publicul a savurat din plin momentul, iar toată faza l-a deranjat vizibil pe liderul ATP.

Djokovic a devenit ironic, i-a îndemnat pe francezi să fie și mai vocali și chiar i-a aplaudat pe aceștia când îl huiduiau și fluierau.

Așa cum face în majoritatea momentelor, Nole s-a folosit de energia negativă primită de la public și a convertit-o în puncte câștigate pe teren.

De la acel moment, Djokerul nu a mai cedat vreun game și a câștigat manșa cu 6-4.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Djokovic și Griekspoor

Paris Masters, program sferturi

Novak Djokovic (1) vs Holger Rune (6) / reeditare a finalei din 2022

Alex de Minaur (13) vs Andrey Rublev (5)

Hubert Hurkacz (11) vs Grigor Dimitrov

Stefanos Tsitsipas (7) vs Karen Khachanov (16)

Rolex Paris Masters are loc în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €5.779.335, iar campionul en-titre este Holger Rune (2022). Competiția de la „Accor Arena” din Bercy face parte din categoria ATP Masters 1000.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Novak Djokovic, sincer: „Nu sunt prieten cu Rafael Nadal”

>> VIDEO Faza zilei: Cum s-a recomandat Novak Djokovic când nu a fost recunoscut la gala Balonului de Aur