​Dayeon Back (Coreea de Sud - locul 569 mondial) a reușit victoria carierei, asiatica învingând-o pe a doua favorită de la WTA Seul, Jelena Ostapenko, scor 3-6, 6-1, 7-6(4).

Jelena OstapenkoFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Nume uriașe din WTA vor lipsi de la turneul final al Billie Jean King Cup

Jelena Ostapenko, eliminată de la WTA Seul de locul 569 mondial

Ocupantă a locului 13 în lume, Jelena a început mai bine partida, a câștigat primul set, iar meciul părea în controlul letonei.

Ostapenko a început însă să rateze mult, să atace în stilu-i caracteristic din aproape orice poziție, iar setul al doilea i-a revenit necunoscutei Dayeon cu un categoric 6-1.

Decisivul a fost unul cu șase breakuri și cu învingătoarea stabilită în tiebreak. Ostapenko a condus cu 5-2, a avut chiar și o minge de meci la 6-5, dar duelul s-a dus în cele din urmă în tiebreak.

Surprinzător, asiatica de 21 de ani a fost mai inspirată, mai clară în exprimare, iar victoria a venit cu 7-4. Partida a durat două ore și 13 minute.

De știut:

  • Jelena Ostapenko are 4-0 în meciurile directe cu Iga Swiatek, letona eliminând-o pe fosta lideră WTA de la US Open 2023.

WTA Seul are loc în perioada 9-15 octombrie, pe hard, face parte din categoria WTA 250, are premii totale în valoare de $259.303, iar principala favorită este Jessica Pegula. Campioana en-titre este Ekaterina Alexandrova (în 2022).