​Parcursul americancei Jessica Pegula de la WTA Beijing (turneu de categorie 1000) s-a oprit în optimi, a patra favorită neavând soluții împotriva stilului agresiv propus ca de fiecare dată de Jelena Ostapenko.

Jessica PegulaFoto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Jessica Pegula, fără soluții în meciul cu Jelena Ostapenko

Ocupantă a locului 17 în ierarhia mondială, Ostapenko și-a pus în practică partitura tactică, iar victoria a venit în două seturi, scor 6-4, 6-2. Partida a durat doar o oră și 18 minute.

Pegula a avut o zi slabă la serviciu, ea câștigând doar 48,4% din punctele jucate cu primul și 46,7% cu al doilea. De cealaltă parte, Ostapenko a profitat de acest lucru, letona fiind agresivă și de multe ori decisivă cu returul.

În urma acestui succes, Jelena „a strâns” scorul meciurilor directe, acum fiind 3-2 în favoarea americancei.

În sferturile competiției asiatice, Ostapenko va da peste învingătoarea meciului dintre Liudmila Samsonova (22 WTA - Rusia) și Marta Kostyuk (44 WTA - Ucraina).

Optimile de finală ale WTA Beijing

Aryna Sabalenka (1) – Jasmine Paolini

Mirra Andreeva – Elena Rybakina (5)

Jessica Pegula (4) – Jelena Ostapenko (13) 4-6, 2-6

Liudmila Samsonova – Marta Kostyuk

Maria Sakkari (6) – Xinyu Wang

Veronika Kudermetova (16) – Coco Gauff (3)

Anhelina Kalinina – Caroline Garcia (9)

Magda Linette – Iga Swiatek (2)

China Open are loc la Beijing, în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $8,127,389.

Ultima ediție a competiției a avut loc în 2019 (a tot fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19), iar atunci campioană s-a încoronat Naomi Osaka.