Sorana Cîrstea a părăsit turneul WTA 1000 de la Beijing (China Open) în runda inaugurală, sportiva noastră fiind învinsă, scor 2-6, 6-2, 6-7(3), de Petra Martic (locul 49 mondial).

Sorana CirsteaFoto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

Ocupantă a locului 26 în ierarhia mondială, Sorana nu a avut parte de un început de meci prea bun: nu a reușit să-i pună adversarei probleme de la retur, iar în plus și-a cedat în două rânduri serviciul. A rezultat un prim set care i-a revenit categoric Petrei, scor 6-2.

La jumătatea setului al doilea, Cîrstea a produs pagube pentru prima dată de la retur: a făcut primul break al ei din meci și a reușit să-și adjudece manșa „în oglindă”, scor 6-2, după ce a mai făcut un break.

Decisivul a readus scenariul din primul set: Martic a bifat breakul devreme (în chiar primul game), iar apoi s-a distanțat la 2-0 și 3-1.

Sorana nu a renunțat însă la luptă: a revenit în joc, a egalat la 3, iar mai apoi a reușit să mai treacă peste un moment delicat: s-a impus de la retur în situația în care Martic a servit pentru meci (la scorul de 5-4).

S-a ajuns în tiebreak, iar din păcate precizia i-a lipsit Soranei. Parcă prea grăbită să încheie raliurile, Cîrstea i-a oferit adversarei puncte câștigate ușor, iar Martic a avut experiența necesară să închidă meciul după două ore și 26 de minute (7-3 în manșa decisivă).

De știut:

  • Pentru prezența pe tabloul principal, Sorana Cîrstea va primi $ 32,325 și 10 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • De-a lungul timpului, Cîrstea și Martic s-au intersectat de cinci ori în circuitul WTA, iar scorul îi este acum favorabil croatei, scor 3-2.

China Open are loc la Beijing, în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $8,127,389.

Ultima ediție a competiției a avut loc în 2019 (a tot fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19), iar atunci campioană s-a încoronat Naomi Osaka.