​Învinsă recent fără drept de apel de Taiwan, echipa masculină de tenis de câmp a României va da peste Grecia în play-off-ul pentru menținerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România, duel cu Grecia în play-off-ul Grupei Mondiale I a Cupei Davis

Duelul cu elenii va avea loc în deplasare, pe 2-3 sau 3-4 februarie 2024.

Weekendul trecut, România a fost învinsă cu 3-1 de Taiwan la Mamaia, iar Grecia a cedat, scor 3-1, la Atena, cu Slovacia.

Tricolorii se află pe locul 30 în clasamentul Cupei Davis (o coborâre de trei locuri), în timp ce Grecia se găsește pe 44 (două locuri mai jos decât la ultima ierarhie).

România şi Grecia s-au întâlnit de două ori în Cupa Davis, scorul fiind 1-1.

În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa.

România a triumfat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

Grecia, la simplu: Cei mai buni jucători eleni conform clasamentului ATP în vigoare sunt: Stefanos Tsitsipas (5 ATP), Stefanos Sakellaridis (396 ATP), Alexandros Skorilas (785 ATP) şi Michail Pervolarakis (994).

La dublu, Grecia îi are pe următorii: Petros Tsitsipas (107 ATP), Stefanos Tsitsipas (208 ATP), Michail Pervolarakis (210 ATP), Stefanos Sakellaridis (317 ATP) şi Markos Kalovelonis (351 ATP).