Carlos Alcaraz, campionul de anul trecut de la New York, s-a oprit în semifinalele turneului US Open și a ratat ocazia de a-și apăra titlul cucerit în 2022. Ibericul a fost învins în patru seturi de Daniil Medvedev, scor 6-7(3), 1-6, 6-3, 3-6.

Carlos AlcarazFoto: Julian Avram / Icon Sportswire / Profimedia

Carlos Alcaraz a recunoscut superioritatea lui Daniil Medvedev

Daniil Medvedev a reușit să producă surpriza și să îl elimine pe Carlos Alcaraz în semifinalele de la Flushing Meadows.

Campion în 2021, Medvedev l-a surclasat pe liderul mondial și îl va înfrunta din nou pe Novak Djokovic în ultimul act al competiției desfășurate la New York.

La finalul disputei cu Daniil Medvedev, Alcaraz a recunoscut superioritatea acestuia și a încercat să găsească explicații pentru această înfrângere.

„A jucat de 10.

Când eram la 3-3 în tiebreak, mi-am pierdut capul. Am făcut trei sau patru greșeli necontrolate. Nu m-am gândit. Mi-am pierdut capul în acel set. A fost un moment greu de gestionat.

În setul al doilea, am fost pur și simplu în culmea disperării. A fost greu. Daniil a jucat foarte bine. Mi-a luat mult timp să-mi revin și să joc din nou. Aproape că îmi venea să arunc racheta pe jos, dar m-am controlat.

Se poate întâmpla așa ceva, chiar dacă mă simt mai matur decât acum un an. A jucat foarte bine. Nu am reușit să găsesc soluții în acest meci. Credeam că pot găsi soluții atunci când meciul nu mergea în direcția bună, dar după acest meci îmi voi schimba modul de gândire.

Nu sunt încă suficient de matur pentru a face față unor astfel de meciuri. Trebuie să învăț din asta.

Trebuie să învăț din această înfrângere, bineînțeles, pentru că vreau să mă perfecționez. Cred că acest gen de meciuri te ajută să crești și să fii mai bun în astfel de situații. Trebuie să vorbesc cu echipa mea, cu Juan Carlos, și să văd cum pot fi mai bun.

Zile sau săptămâni mă va durea, dar nu mult mai mult.” - a transmis liderul ATP.