Un spectator a fost dat afară de pe arena Arthur Ashe, după ce Alexander Zverev a afirmat că bărbatul a spus „cea mai faimoasă frază a lui Hitler” în timpul meciului disputat de german împotriva italianului Jannik Sinner (optimi US Open 2023).

Alexander Zverev si arbitrul James KeothavongFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> VIDEO US Open 2023: Favoritul șase, antrenat de Darren Cahill, eliminat în optimi după un meci maraton

Alexander Zverev a intervenit după ce un fan a strigat „Deutschland über alles” la US Open 2023

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 00:15, în timpul unui game din setul al patrulea. Zverev s-a oprit înainte de a servi și i-a atras atenția lui James Keothavong, arbitrul de scaun al partidei.

„Tocmai a spus cea mai cunoscută expresie a lui Hitler. A spus cea mai faimoasă expresie a lui Hitler care există pe lumea asta. E inacceptabil. E de necrezut” - Alexander Zverev.

Arbitrul s-a întors spre spectatorii așezați în spatele său și a încercat să-l găsească pe fanul indicat de Zverev: „Cine-a fost deșteptul care a spus asta? Ridică mâna”.

După ce l-a învins pe Sinner, scor 6-4, 3-6, 6-2, 4-6, 6-3, Zverev le-a explicat jurnaliștilor ce s-a întâmplat.

„A început să cânte imnul lui Hitler, care a fost pe vremuri. Era 'Deutschland über alles' și a fost un pic prea mult. Totuși, cred că s-a implicat mult timp în meci.

Nu mă deranjează, îmi place când fanii sunt zgomotoși, îmi place când fanii sunt emoționați. Dar cred că eu fiind german și nefiind foarte mândru de această istorie, nu este un lucru grozav.

A stat în primele rânduri și cred că mulți oameni l-au auzit. Așa că, dacă nu reacționez, cred că este rău din partea mea. E pierderea lui, ca să fiu sincer, să nu asiste la ultimele două seturi ale acelui meci” - Alexander Zverev.

Pentru un loc în semifinale, Zverev va avea de luptat cu Carlos Alcaraz (liderul mondial și campionul en-titre de la New York).

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.

>> VIDEO US Open 2023: Viitoarea lideră WTA, calificare en-fanfare în sferturi

>> Aryna Sabalenka și tristețea urcării pe primul loc WTA - Declarația cu care bielorusa împarte lumea tenisului

>> Sorana Cîrstea, în fața celui mai important rezultat al carierei - Ce ne așteaptă în sferturile feminine de la US Open 2023

>> Jelena Ostapenko a dezvăluit cum o învinge pe Iga Swiatek - Letona, patru victorii în tot atâtea meciuri cu poloneza

>> US Open 2023: Favoritul șase, antrenat de Darren Cahill, eliminat în optimi după un meci maraton