Novak Djokovic a fost condus cu 2-0 la seturi de compatriotul Laslo Djere, dar a avut puterea să revină încă o dată și să se califice în optimile US Open 2023. Carlos Alcaraz, campionul en-titre de la Flushing Meadows, a oferit declarația zilei: ibericul a spus că știa că Nole va reveni și că face la 36 de ani lucrurile la fel cum le făcea și la 20 de ani.

Carlos Alcaraz si Novak DjokovicFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Carlos Alcaraz știa că Novak Djokovic va reveni de la 0-2 la seturi și s-a dus la culcare liniștit

Încă lider mondial (va părăsi această poziție la finalul US Open), Alcaraz a mărturisit sincer că în momentul în care Novak era condus cu 2-0 la seturi s-a dus la culcare (meciul lui Nole s-a încheiat foarte târziu, undeva în jurul orei 1:30 la New York).

Ibericul precizează că știa însă că Djokovic va avea puterea să revină.

„M-am dus la culcare când era condus cu 2-0 la seturi, dar știam că va reveni (n.r. Djokovic). A arătat încă o dată de ce este unul dintre cei mai buni din toate timpurile. L-am văzut făcând asta (n.r. să revină de la 0-2 la seturi) de șase sau șapte ori până acum.

Are 36 de ani și încă face același lucruri pe care le făcea când avea 20 de ani. Este o nebunie” - Carlos Alcaraz, despre revenirea spectaculoasă a lui Novak Djokovic din meciul cu Laslo Djere.

De știut:

  • În optimi, Djokerul va da peste Borna Gojo (Croația - locul 105 ATP).
  • Indiferent de parcursul de la US Open 2023, Novak va fi lider mondial la finalul ultimului Grand Slam al sezonului.