Jelena Ostapenko și Iga Swiatek se vor întâlni luni în optimile turneului de la US Open, iar jucătoarea din Letonia a avut un mesaj pentru adversara ei.

Jeļena OstapenkoFoto: Darren Staples / AFP / Profimedia

Jelena Ostapenko, convinsă că o poate învinge pe Iga Swiatek în optimi la US Open 2023

Jelena Ostapenko - Iga Swiatek este capul de afiș din optimile US Open 2023.

Cele două sportive s-au mai întâlnit până acum de 3 ori și de fiecare dată Ostapenko a avut câștig de cauză.

Până să ajungă în optimi, Jelena Ostapenko le-a eliminat pe Jasmine Paolini, Elina Avanesyan și Bernarda Pera, iar acum pare pregătită de întâlnirea cu lideră WTA.

De partea cealaltă, Iga Swiatek a defilat până acum la Flushing Meadows și a trecut cu lejeritate de Rebecca Peterson, Daria Saville și Kaja Juvan, fiind fără set pierdut la acest turneu.

Pentru Jelena Ostapenko este o premieră să joace în optimi la US Open, dar letona are de gând să țintească sferturile și a avut un mesaj pentru Iga Swiatek.

„Va fi un meci dificil, dar, pe de altă parte, nu am nimic de pierdut... ea joacă destul de consistent. Câștigă foarte multe meciuri. Dar nici nu este ușor să fii numărul 1, pentru că toată lumea vrea să te bată. Probabil că voi profita de asta.” - a pus Ostapenko la conferința de presă.

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.