Trei jucătoare din România au participat miercuri în proba de dublu din turul întâi al US Open, două dintre ele fiind însă adversare. Gabriela Ruse a fost singura care a făcut pasul în runda următoare.

Marta Kostyuk si Gabriela RuseFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, din nou în turul al treilea la US Open – Posibil duel de foc în următoarea rundă

Gabriela Ruse, singura reprezentantă a României în turul doi de dublu la US Open

Gabriela Ruse, alături de partenera sa, ucraineana Marta Kostyuk, au învins miercuri perechea formată din Irina Begu și Anhelina Kalinina după două seturi, scor 7-5, 6-2.

Favorite numărul 14 la câștigarea turneului, Ruse și Kostyuk vor întâlni în turul al doilea câștigătoarele partidei dintre Khromacheva / Saville și Crawley / Tanguilig.

Monica Niculescu și chiliana Alexa Guarachi s-au oprit și ele în primul tur, după înfrângerea în fața americancelor Sophie Chang și Alycia Parlks, scor 6-3, 6-4.

Pentru accederea în turul al doilea al US Open, Gabriela Ruse va primi împreună cu partenera sa un cec în valoare de 36.800 de dolari.

În schimb, Irina Begu și Monica Niculescu vor încasa câte 22.000 de dolari.

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek, iar la dublu perechile Rajeev Ram / Joe Salisbury la masculin și Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova la feminin.