Beatriz Haddad Maia și-a întrecut cea mai bună performanță a carierei la US Open, însă a părăsit turneul în turul al doilea, învinsă de americanca Taylor Townsend (132 WTA), scor 7-6(1), 7-5.

Beatriz Haddad MaiaFoto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Beatriz Haddad Maia, învinsă de Taylor Townsend la US Open – Belinda Bencic și Coco Gauff, la pas în turul al treilea

Cap de serie numărul 19 la Flushig Meadows, jucătoarea din Brazilia a primit o reprică pe măsură de la Townsend în primul set, care a ajuns la tiebreak, iar americanca s-a impus categoric: 7-1.

Haddad Maia nu și-a revenit nici în setul al doilea, Townsend a controlat jocul și a reușit să încheie partida înainte de un nou tiebreak, după două mingi de meci ratate.

Dacă Taylor Townsend a ajuns până în optimi la US Open în 2019, Beatriz Haddad Maya, semifinalistă la Rolland Garros în acest an, nu trecuse până acum de primul tur.

În schimb, elvețiana Belinda Bencic (13 WTA), a trecut fără probleme de britanica Yuriko Lily Miyazaki (198 WTA), scor 6-3, 6-3.

Și favorita numărul 6, Coco Gauff, s-a impus lejer în fața tinerei de doar 16 ani, Mirra Andreeva după două sturi, 6-3, 6-2.

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.