Patricia Țig a debutat perfect la turneul de Grand Slam din SUA și a reușit să ajungă în turul al doilea după meciul câștigat în fața canadienei Rebecca Marino (104 WTA), scor 7-6(6), 7-6(1).

Patricia TigFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la US Open

Rebecca Marino, eliminată de Patricia Țig la US Open

A fost echilibru total în primul set, ambele jucătoare și-au împărțit punctele și greșelile până la tiebreak, unde deși a ratat o minge de set, românca s-a impus cu 8-6.

Al doilea set a fost plin de răsturnări de situație. Țig a condus cu 2-0, au urmat patru gameuri consecutive câștigate de Marino, care a ratat și ea o minge de set.

A urmat un nou tiebreak, de data aceasta controlat total de jucătoarea din România, scor 7-1, care închis meciul și s-a calificat în runda următoare.

Partida a durat două ore și 17 minute.

>> US Open: Irina Begu, eliminată în runda inaugurală – Adversara, pentru prima dată în turul al doilea

De știut:

  • Pentru calificarea în turul al doilea, Patricia Țig și-a asigurat 70 puncte în ierarhia mondială și un cec în valoare de 123.000 de dolari.
  • În turul al doilea, românca o va întâlni pe cea de-a treia favorită a turneului, americanca Jessica Pegula (3 WTA).
  • În primul tur al US Open mai sunt prezente Ana Bogdan și Gabriela Ruse.

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.