Irina Begu (43 WTA) nu a putut face pasul în turul al doilea al turneului US Open, după ce a fost învinsă categoric de germana Tamara Korpatsch (75 WTA), scor 6-3, 6-2.

Irina BeguFoto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

>> VIDEO Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la US Open

Irina Begu, învinsă de Tamara Korpatsch la US Open

Deși clasată în ierarhia mondială cu 32 de poziții mai jos decât românca, Tamara Korpatsch a început excelent partida și a condus cu 5-0.

Begu a încercat o revenire, dar după trei gameuri consecutive câștigate, jucătoarea din Germania și-a adjudecat setul.

Și setul al doilea a fost la discreția Tamarei, care a ratat și două mingi de meci. Irina Begu a fost de nerecunoscut și nu a reușit să câștige decât două gameuri.

Partida a durat o oră și 25 de minute.

Calificarea în turul al doilea reprezintă pentru jucătoarea germană în vârstă de 28 de ani cel mai bun parcurs din carieră la un turneu de Grand Slam.

De știut:

  • Pentru accederea pe tabloul principal, Irina Begu și-a asigurat 10 puncte în ierarhia mondială și un cec în valoare de 81.500 de dolari.
  • În turul al doilea, Tamara Korpatsch va întâlni câștigătoarea dintre Liudmila Samsonova (15 WTA) și Claire Liu (69 WTA).
  • Marți vor mai juca în primul tur al US Open Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Patricia Țig.

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.